Hvor er de små plovene?

Av | juli 14, 2021

En kamp utkjempes utenfor Cape Hatteras National Coast for å redde Plover Plover. Da folket på Hatteras Island fikk tatt landet sitt for å danne National Coast, ble de lovet at de alltid ville ha tilgang til strendene på samme måte som de alltid har gjort. Selv i de første dagene kjørte folk til stranden, først med pakkedyr og deretter med biler og lastebiler.

Nå blir det løftet ignorert og tilgangen til de samme strendene blir sakte tatt bort for å redde den lille ploveren. De som prøver å ta bort tilgang prøver å redusere virkningen ved å hevde at bare 12% av strendene er berørt. 12% er ikke mye i det store bildet, men dette tallet er misvisende.

Det er omtrent 80 miles strand ved Cape Hatteras National Seashore. Hvis vi mister tilgangen til 12% av det beløpet, vil det være ubetydelig, bortsett fra det faktum at en stor del allerede er tatt bort. Av de 80 miles er det bare 50 miles som er åpne for ORV-tilgang, og dette tallet tar ikke hensyn til alle områder som er sesongstengt for å beskytte strandfugler og skilpaddereir. Å stenge ytterligere 12% av parken vil bringe de totale lukkede områdene til mer enn 50% av parken, og dette teller bare permanente nedleggelser. Hvis det er bevis for fugle- eller skilpaddearaktivitet, er strendene stengt om gangen.

40% av Cape Hatteras National Seashore er allerede permanent stengt for ORV-bruk, og hva er nettoresultatet? La oss se på bestanden av hekkende fugler på Pea Island National Wildlife Refuge på nordspissen av Hatteras Island. Det har ikke vært ORV-tilgang til Pea Island i over 30 år, så det er å forvente å se sunne fuglekolonier som bruker dette reservatet. Problemet er at det ikke er noen. Ingen Piping Plover har noen gang brukt Pea Island til hekking.

Hvis ORV-bruk er problemet for Plover Plovers, hvordan kan det hende fuglene ikke har utnyttet de 30 mil beskyttede stranden i Hatteras Island? Årsaken er at problemene plover står overfor er større enn lastebiler på stranden. Avlsuksessen er avskyelig. Det er noe annet som påvirker fugler, og det blir ignorert eller forsømt.

Plover Plover kan være ofre for forurensning eller et hvilket som helst antall miljøproblemer, men vi vet aldri fordi all skylden kommer til lastebilene som kjører på stranden. Trekkfugler av alle arter stopper i Delaware Bay om våren hvert år for å gå opp i vekt før hekkesesongen. De liker Delaware Bay fordi fuglene stopper samtidig, hesteskokrabbene kommer på land og legger milliarder egg i det grunne vannet. Denne matforsyningen synker på grunn av overfiske av hesteskokrabber for bruk som agn for å fange whelks. Uten denne rikholdige matkilden er det ingenting som kan redde fuglene.

Så lenge alles oppmerksomhet er på ORV-bruk, vil den virkelige skyldige bak plovernedgangen gå ubemerket og uten tilsyn. Hvor er de små plovene? Det er her den virkelige forskningen er nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *