Gåter om den vanskelige skattejakten

Av | juli 17, 2021

Elsker familien din spenningen med en god åtseljakt like mye som oss? Vi vil. Les videre, da jeg vil dele med deg litt av dynamikken vi har opplevd når vi skriver tøffe puslespill.

Først og fremst vet vi at vi trenger å finne en balanse mellom å skrive vanskelige spor og å skrive spor som er for enkle. En god del av jakten på jakten er å oppdage og dekode sporet, men hvis de er for vanskelige, går spenningen ved seieren tapt. Dette kan være spesielt vanskelig for yngre barn, ettersom vi prøver å lære dem både problemløsning og belønning.

Med datteren min på syv år finner jeg at det å være oppmerksom på det hun lærer på skolen kan være et verdifullt verktøy. Jeg baserer noen av oppgavene på hennes nåværende læreplan. Akkurat nå lærer de om havet og de forskjellige skapningene som okkuperer det. Så hvis vi har en keramisk havskilpadde i hagen, kan du «gjette» den med dette: «Jeg er en amfibie, og etter bena går jeg. Men med mindre jeg er i et løp, gjør jeg bare ikke snakk. «Referansen her er selvfølgelig den gamle historien om skilpadden og haren. Eller skilpadde … men det fungerer, du får ideen.

Hvis du har et barn i for eksempel åttende klasse, kan det være lurt å bruke noen av sporene på musikken du hører på. Når de er rundt 14 år, ser vi en økning i individualitet, og dette kommer ofte i form av musikk. En idé kan være å finne et vers i sangene til en av favorittartistene dine og legge noe av det på papir, slik at de stopper og begynner litt. Det kan ikke være fornuftig for dem å legge dette på papir, så de kan ikke være i stand til å opprette den forbindelsen med en gang. Og det kan være en god måte for dere to å binde litt i denne vanskelige alderen!

Nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *