Fiji: himmel på jorden

Av | juli 15, 2021

Hvis du bestemmer deg for å reise til Fiji, er det Tortuga-øya som tiltrekker deg mest. Det regnes som en av de mest romantiske og vakre feriestedene i verden. Øya virker et sted der naturen og mennesket er i balanse. Denne koselige øya som ligger i Stillehavets farvann er som en drømmeverden som får deg til å glemme alt om din virkelige verden.

Når du ankommer Fiji, kan du bare bo på et feriested på Turtle Island eller leie hele øya helt. Øypersonalet er alltid veldig hjelpsomme og sørger for at alle dine behov blir ivaretatt. På øya kan en spesiell kontakt kjent som Bure Mama tildeles for å planlegge og arrangere aktivitetene dine.

Men før du dykker ned i underverkene på Tortuga Island, må du først fortelle oss Fiji enda mer ved å se på det grunnleggende:

plassering

Fiji regnes som en øynasjon. Ligger i Stillehavet, er det omtrent 1100 nautiske mil fra New Zealands Nordøya.

Kilde

Øyene som utgjør denne nasjonen antas å stamme fra vulkanske aktiviteter som skjedde for 150 millioner år siden. Det er fortsatt gjenværende geotermiske aktiviteter på øyene Vanua Levu og Taveuni.

Geografi og demografi

Det ble rapportert at de første innbyggerne i nasjonen fant stedet så tidlig som det andre årtusen f.Kr. Island-Nation består av en skjærgård med mer enn 332 øyer og 500 holmer. Av de 332 øyene er det bare 110 som er permanent bebodd. Landarealet anslås å utgjøre omtrent 18 300 kvadratkilometer. Det er to hovedøyer, nemlig Viti Levu og Vanua Levu. Innbyggerne på disse øyene utgjør 87% av den totale befolkningen i Fiji.

Historie

Fiji ble utforsket av nederlandske og britiske ekspedisjoner i løpet av det 17. og 18. århundre. Det ble en koloni i Storbritannia frem til 1970. Den britiske okkupasjonen av Fiji varte i omtrent et århundre.

Økonomi

Landet er fullt av skog-, mineral- og fiskeressurser. På grunn av dette er Fiji en av de mest utviklede økonomiene i Stillehavsområdet. I dag kommer det meste av Fijis inntekt fra turisme og eksport av sukker. Fiji dollar er navnet på den lokale valutaen.

Myndighetene

Departementet for lokalstyre og byutvikling har makt over byen og kommunene i Fiji.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *